Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Laptop Accu voor A95 Asus Goede kwaliteit (5200mAh 10.8 V)

Deze Accu X93SV Asus vervangende accu voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen; 100% compatibel met de originele accu; zowel uw laptop als uw huidige lader zullen zonder problemen functioneren. Door middel van de ingebouwde chip is hij beveiligd tegen oververhitting en kortsluiting.

Hoeveel laptops we ook testen bij Hardware.Info, exemplaren op basis van een AMD processor komen we zelden tegen. Als we ze al zien, is de configuratie doorgaans weinig uitgebreid. Deze Accu Asus a95 is een uitzondering op de regel, want hij is voorzien van een Full HD beeldscherm, 8 GB geheugen én een 512 GB SSD. Bovendien is hij lekker licht voor een 15,6 inch laptop: hij weegt namelijk maar 1,66 kilo. Toch is deze machine voor slechts 549 euro de jouwe. Kortom, onze belangstelling was gewekt en wij voelden deze bijzondere notebook aan de tand.

De combinatie van prijs en specificaties maakt deze laptop natuurlijk heel erg interessant. Een 512 GB SSD was tot nu toe eigenlijk een luxe die je eigenlijk alleen in de absolute topklasse tegenkwam. ASUS brengt deze riante snelle opslag nu voor een aantrekkelijk prijspunt op de markt. De grote vraag is uiteraard in hoeverre en op welke punten je moet inleveren bij deze laptop: het moet immers uit de lengte of de breedte komen.

ASUS heeft de Accu Asus a95vm voorzien van een bijzondere processor. In de laptopwereld is Intel heer en meester. We zien nog maar zelden modellen voorbijkomen die zijn uitgerust met een chip uit de fabriek van AMD. Deze laptop is een uitzondering, want hij beschikt over AMD A8-7410. Dat is een Carizzo L-chip, gefabriceerd op 28 nm en standaard draaiend op 2,2 GHz, met een boost naar 2,5 GHz. Voor wie niet heel erg thuis is in de AMD-wereld, we hebben het hier over een quad-core SoC op basis van de Puma+ architectuur, de opvolger van Jaguar - en dat was de basis voor APU's als Kabini en Temash, tegenhangers van Intels Atom-modellen. Je moet dus geen al te hoge prestaties verwachten.

AMD doet het traditioneel relatief goed op het vlak van de geïntegreerde videokaart, en we zijn dan ook benieuwd wat de aanwezige AMD Radeon R5 vermag - dat zullen we verderop in dit artikel zien. Wel is het jammer dat deze chip gebruik maakt van een single-channel geheugencontroller. Dat zal zonder meer zijn weerslag hebben op de prestaties. Helaas is de behuizing van de R540YA niet op een normale manier te openen, waardoor het niet eenvoudig is de geheugenconfiguratie aan te passen - als dat überhaupt al mogelijk is.

Het geheugen is met 8GB in elk geval niet krap bemeten, en dat geldt ook voor de interne opslag. Accu Asus k95 heeft een SC300 SSD uit de fabriek van Hynix gemonteerd - het zal je niet verbazen dat je voor dit geld geen SSD uit het topsegment kunt aantreffen. Het is een 2,5 inch SSD met een SATA600-interface. Topper of niet, zo’n grote SSD is natuurlijk een stuk prettiger in het gebruik dan een harde schijf in hetzelfde formaat.

Bij de netwerkmogelijkheden komen we weer wat tegen waar ASUS heeft moeten bezuinigen om de basisconfiguratie mogelijk te maken. Deze R540YA is namelijk van ronduit ondermaatse netwerkconnectiviteit voorzien. De vaste aansluiting is beperkt tot 100 Mbit en de Atheros WiFi-kaart is ook van onder uit het schap: dit single-band 802.11n geval doet in theorie hooguit 150 Mbit.

Samenvattend tot dusver kunnen we dus stellen dat de R540YA interessante vinkjes zet bij de grote getallen specs: veel geheugen, opslag en resolutie, maar tegelijkertijd erg veel inlevert op zaken waar je in het dagelijks gebruik tegenaan gaat lopen: beeldscherm, toetsenbord, en netwerkverbinding. De prestaties zullen doorslaggevend moeten zijn voor ons eindoordeel.

We vergelijken deze Accu Asus k95v met AMD-processor met wat andere betaalbare laptops die we de laatste tijd getest hebben. De werktijd op de accu is zeker geen enorm pluspunt. Hij werkt bij niet al te zware taken zo'n 4 uur op een accu. Bij meer veeleisende toepassingen moet je binnen 2,5 uur al een stopcontact opzoeken.

batterij voor Asus A32-k93

Laptop Accu voor Asus : http://www.kopenaccu.com/asus.html

Deze ASUS Vivobook R540YA heeft een bijzondere configuratie. De prijs van 549 euro plaatst hem in het populaire 500-euro segment, en de combinatie van een Full HD-scherm, 8 GB werkgeheugen en een 512 GB SSD zijn muziek in onze oren. Daarnaast is het lage gewicht van slechts 1,66 kilo erg aangenaam in het dagelijks gebruik.

Helaas is er in die dagelijkse praktijk ook het een en ander dat beslist niet meevalt aan deze machine, ondanks zijn op papier aantrekkelijke specificaties. Dat begint al met het inferieure beeldscherm - Full HD is leuk, maar deze combinatie van laag contrast en onderverzadigde kleuren maakt het werken weinig aangenaam. Daarnaast zijn we ook niet stuk van het toetsenbord, maar een laptop hoort enigszins fatsoenlijke WiFi te hebben, en daarvan is hier geen sprake. Ook het vaste netwerk is ondermaats. Het vervelendste is misschien nog wel dat het ASUS echt héél weinig zou kosten om hier fatsoenlijke oplossingen voor te implementeren, minder dan bijvoorbeeld een luxer scherm of een snellere processor. Toch zou goede connectiviteit ons oordeel al een stuk positiever laten uitvallen.

Voor dit geld kun je namelijk simpelweg niet het beste van het beste verwachten, dus de niet geweldig presterende processor en GPU zouden we nog door de vingers kunnen zien, zeker vanwege de grote en voor deze prijsklasse best vlotte SSD. Toch kunnen we deze machine in deze vorm niet aanraden, hoezeer we een grote laptop met een laag gewicht en lekker veel vlotte opslag ook waarderen. Als de basis niet klopt, kunnen mooie specificaties daar weinig aan veranderen.

Les commentaires sont fermés.