Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Accu HP 716726-1c1 100% nieuw

Deze Accu HP Pavilion g6 bevat geavanceerde elektronische componenten en is getest in overeenstemming met de zeer strikte CE-normen. De specificaties van deze generieke HP Pavilion g6 type batterij voldoen aan de oorspronkelijke normen van de fabrikant in alle opzichten.

De Accu HP 716725-1c1 heeft een aantal unieke eigenschappen voor een laptop van ongeveer zeshonderd euro. Zo zijn toetsenbordverlichting en gezichtsherkenning aanwezig, en is de behuizing gedeeltelijk van metaal gemaakt. Het scherm heeft helaas een spiegelende afwerking en de maximale helderheid is laag. Het geheugen van de laptop is makkelijk te upgraden en de koeling maakt niet te veel herrie. Hoewel er ruimte is voor een extra schijf, wordt het kabeltje om die aan te sluiten niet meegeleverd. De accuduur bedraagt net geen zeven uur tijdens browsen.

Voor de Laptop Best Buy Guide van december hadden we drie categorieën in de planning staan, waaronder die tot zeshonderd euro, ook wel de basislaptop genoemd. De drukte bij de pakketbezorger vanwege Black Friday had helaas tot gevolg dat we de potentiële Best Buy, die we van dichtbij wilden bekijken, niet op tijd binnenkregen en dat we de LBBG van december publiceerden met een pagina minder dan de bedoeling was.

De Accu HP 717377-001 laptop categorie tot zeshonderd euro is in de afgelopen jaren steeds interessanter geworden. Waar je het een jaar of vijf geleden vaak nog met een tn-scherm met een resolutie van 1366x768 pixels moest doen, zijn er nu ips-panelen met full hd te krijgen binnen hetzelfde budget. Ssd's zijn eerder regel dan uitzondering en als je geluk hebt, valt het geheel te combineren met een vlotte Core i5-processor. Het uitgangspunt voor de basislaptop is dan ook een systeem met een 14- tot 15"-scherm, met ips-paneel en ssd. Verder geldt natuurlijk dat het systeem een beetje stevig moet zijn en we zien graag dat er ook nog wat te upgraden valt, zodat je in de toekomst ook nog wat aan de laptop hebt.

De uiteindelijke keuze is daarom gevallen op de Accu HP 716726-1c1 . Deze 14"-laptop heeft een Core i3-processor, een full-hd-ips-scherm en een 256GB-ssd. Bovendien is de laptop voorzien van gezichtsherkenning, zodat je snel kunt inloggen bij Windows en andere diensten die je aan Windows Hello kunt koppelen.

De prijs van de Accu HP 716726-171 is met een euro of zeshonderd relatief laag, maar aan de buitenkant van de laptop valt dat niet af te zien. De behuizing ziet er strak uit en lijkt op het eerste gezicht geheel van metaal te zijn. Als je de laptop van dichtbij bekijkt, blijkt dat niet helemaal te kloppen, want de achterkant van het scherm en de onderkant zijn van plastic. Dat scherm laat zich aan de achterkant wel makkelijk indrukken, maar daar komt als het goed is, geen druk op te staan. Het gedeelte rondom het toetsenbord en de touchpad, waar je tijdens het typen op leunt, zijn wel van metaal gemaakt en voelen niet slap aan. Het gewicht is met 1549 gram niet bijzonder laag, maar de Pavilion 14 is dan ook niet bedoeld als lichtgewichtlaptop.

Het toetsenbord is voorzien van toetsenbordverlichting met twee standen: aan of uit. In stapjes dimmen is er dus helaas niet bij, maar het is al bijzonder dat een laptop van zeshonderd euro voorzien is van oplichtende toetsen. Dat toetsenbord tikt lekkerder dan dat van de gemiddelde ultrabook, wat waarschijnlijk komt doordat deze laptop wat dikker is en er dus ook meer ruimte is voor toetsentravel.

Voor de touchpad had Accu HP 716726-421 wat ons betreft wel wat meer plaats kunnen inruimen. Nu zit er rondom vrij veel loze ruimte, die beter door een grotere touchpad ingenomen zou worden. De touchpad heeft een plastic oppervlak en reageert vrij accuraat op multitouchbewegingen, al zou hij met een glazen oppervlak waarschijnlijk nog wat prettiger hebben gewerkt.

Voor de Laptop Best Buy Guide zijn we op zoek gegaan naar een laptop van zeshonderd euro, die in ieder geval een full-hd-ips-scherm en een ssd aan boord moest hebben. De Pavilion 14 kostte een tijdje zeshonderd euro, maar komt op het moment van schrijven net twee tientjes boven dat budget uit. Aan de overige eisen voldoet de Accu HP 716725-171 wel en hij blijkt ook op andere punten niet tegen te vallen. De ssd is voor een gewoon sata-exemplaar namelijk behoorlijk snel en de laptop is voorzien van gezichtsherkenning, waardoor je snel inlogt in Windows.

Het grootste minpunt is wat ons betreft het glanzende scherm, al is dat een kwestie van smaak, want sommige mensen nemen de reflecties voor lief en vinden het beeld van een dergelijk scherm juist mooier dan dat van een ontspiegeld scherm. Waar je echter niet omheen kunt, is de lage maximale helderheid, die de afleesbaarheid niet ten goede komt. Daardoor is het scherm, mede dankzij het prima contrast, goed te gebruiken bij weinig omgevingslicht, maar niet bijzonder geschikt in situaties met veel licht.

Accu HP Elitebook 820

De hardware is snel genoeg voor een laptop van zeshonderd euro. Er zijn voor dit geld wel laptops met een Core i5-processor te krijgen, maar meestal lever je dan in op andere zaken, zoals het scherm of de bouwkwaliteit. De Pavilion 14 is wat ons betreft mooi in balans en biedt genoeg snelheid, waarbij de koeling niet eens veel herrie maakt. De hardware is goed bereikbaar en het geheugen upgraden is geen probleem, maar de ruimte voor een 2,5"-schijf kan niet benut worden zonder een speciaal kabeltje, dat HP niet meelevert.

Dat de schijf niet makkelijk te upgraden is, vinden we jammer en de lage schermhelderheid vinden we een echt minpunt. Aan de andere kant heb je voor iets meer dan zeshonderd euro een systeem met de eigenschappen van een veel duurdere laptop. Gezichtsherkenning, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een gedeeltelijk metalen behuizing vind je meestal pas op veel duurdere laptops terug, terwijl de Pavilion 14 het gewoon aan boord heeft. Dat maakt hem niet perfect, maar levert wel veel waar voor je geld. De HP Pavilion 14 is wat ons betreft daarom op dit moment in zijn prijsklasse een Best Buy.

http://www.onlinetagebuch.de/kopenaccu/2017/12/16/hp-716725-1c1-accu-laptop-46wh-11-1v/

Les commentaires sont fermés.